İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Kiralarda Yüzde 25 Zam Kısıtlaması Kalkıyor mu?

Kiralarda Yüzde 25 Zam Kısıtlaması Kalkıyor mu?

Kiralara yüzde 25 zam sınırı konusu hala sosyal medyada gündemi en çok meşgul eden konular arasında. Kiralarda zam sınırlamasının kalmasının ardından ne olacağı ise merak konusu.

Konut kiralarında meydana gelen fahiş artışlar nedeniyle kira artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. 2022 yılında 1 yıllığına düzenlenen kısıtlama, 2023 yılında uzatılmış ve son tarih 1 Temmuz 2024 olarak belirlenmişti. Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar ise hala devam ediyor. Binlerce ev sahibi zam sınırı nedeniyle mağdur olduğunu ve aldıkları kiranın bir market alışverişine ancak yetecek miktarda küçüldüğünü belirtiyor.

Konuya ilişkin olarak Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ açıklama yaptı ve kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının Temmuz 2024 tarihinden sonra uzatılmasına gerek kalmayacağına dikkat çekti. Bakan TUNÇ’un açıklamasının ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu ifadenin kesin şekilde değerlendirilmesinin yanlış olacağını, ifadenin bakan TUNÇ’un beklentisi olduğunu belirtti.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir