İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Gayrimenkul Sektöründe Dijitalin Gücü:  Sosyal Ortam Üzerinden Satış Yapılır mı? (2. Bölüm)

Gayrimenkul Sektöründe Dijitalin Gücü: Sosyal Ortam Üzerinden Satış Yapılır mı? (2. Bölüm)

    Sosyal Ortam Üzerinden Satış Yapılır Mı?

    Burada öncelikle Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ağustos 2023 tarihinde yayımladığı istatistiklerden örnekler vermek istiyorum.


 

    Yukarıdaki grafiği incelediğimizde 2012-2023 yılları arasında hanelerde internet erişim imkânı ve bireylerde internet kullanımının oransal bazda değişimi gözleniyor. 2012 yılında bireylerde internet kullanımı yüzde 47 iken 2023 yılında bu oranın yüzde 87’ye çıktığı görülüyor.





    Bu grafikte ise 2012-2023 yılları arasında internetten mal veya hizmet satın alanların sayısının oransal bazda değişimi gözleniyor. 2012 yılında bu oran yüzde 6 civarındayken, 2023 yılında bu oran yüzde 50’lere kadar çıkıyor.

    TÜİK’in detaylı verilerini incelediğimizde ise sosyal ortam kullanımında, internet kullanan bireylerin yüzde 85’inin WhatsApp, yüzde 70’inin Youtube ve yüzde 61’inin Instagram kullandığını görüyoruz.

    Gerçek veriler üzerinden değerlendirdiğimizde sosyal ortamın gücü gerçekten göz kamaştırıyor. Yapmamız gereken tek şey bu gücü doğru stratejilerle ve etkin bir şekilde kullanabilmek…

 

    Web sitem var, çeşitli ilan platformlarını kullanıyorum, sosyal ortamda aktifim, ancak beklediğim sonucu elde edemiyorum; neden?

    Yazının başında da bahsettiğim gibi dijital dünya hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Kilit nokta; gelişmeleri takip edip, bu değişime zamanında ayak uydurabilmek. Unutmayın; bu devasa dünyada binlerce rakibiniz var ve iyi olan kazanır! Saniyeler içerisinde herhangi bir veriye ulaşılabilen bir evrende atik olmak ve güncel kalmak önemlidir. Görüntü ve ses teknolojisinde inanılmaz kalitelere ulaşılmış bir dönemde kaliteli görsel ve ses üretmek önemlidir. Çeşitli reklâm araçlarını kullanarak yüksek sayıda kullanıcıya ulaşmak önemlidir.

    Daha fazla uzatmadan toparlayacak olursak: makalemizde de gördüğümüz gibi; gayrimenkul şirketleri için internet ve sosyal ortam stratejileri, sektörde öne çıkmak ve müşteri portföyünü genişletmek adına kritik bir rol oynamaktadır. Bu araçları etkili bir şekilde kullanmak, rekabet avantajı sağlamak ve uzun vadeli başarı elde etmek için önemlidir.

    Unutmayın ki harcamadan kazanılmaz, yatırım yapmadan kazanılmaz.

Şimdi dijitale yatırım yapma zamanı!

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir